Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy Da Się Grać Na Serwerze Na Takim Samym Ip?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. U mnie sytuacja wygląda tak, że chce założyc serwer dla mnie i brata który siedzie obok w pokoju.

Chcę wiedzieć czy mogę załozyć serwer tak aby się brat połączył do sieci hamachi i czy bez odblokowania portow mogli byśmy grac na jednym serwerze.

Nie chce odblokowywać portów bo komp właśnie wrucił z naprawy i sie obawaim ze przez te portmapy i inne duperele straciłem neta tak ze byl polaczony ale strony sie nie wczytywaly.

A wiec czy moge odpalic serwa i z nim grac???

MAM ROUTER (3 KOMPY W DOMU) I NEOSTRADE

Weteran
Opublikowano

nei ma innej mozliwosc trzeba odblokowac portmapa bo inaczej logowanei bd off i wszystkie mapki inaczej sie nie da

graphic.png

Nie otwierać pod żadnym pozorem :D

1358284006-U713459.png

1356566001-U334301.png

by

Opublikowano

Nie da sie bez portmapa :)

Portmap odpowiada za każdą mapke , logowanie, świat gry itp.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Tylko boje sie, ze zwale sobie kompa. Bo jednego dnia bawilem sie tworzeniem serwera metin2 i tymi portmapami. Nagle jak chcialem odblokowac porty to to ktopki byly caly czas na czerwono. Po restarcie kompa nie wczytywaly mi sie strony chociaz ineternet pokazywalo ze jest podlaczony.

Koles z serwisu mowi ze nainstalowalem jakas aktualizacje tylko ze nie do tego systemu co mam tylko do innego i sie te 2 programy gryzly ze soba i musialem formata zrobic,

Ale ja ciagle mysle ze to moze byc przez portmapa i te bawienie sie serwerami.

A wy jak myslicie o tym?? nie che znowu dawac kompa do serwisu bo za to juz zaplacilem 50 dych i nie zamierzam placic nastepnym razem.

Opublikowano

To nie umiałeś Formata szczelić a za stawianie serwera się bierzesz :DxD

A jeżeli ktoś kto się uczył na pewno trochę aby dostać takie stanowisko i ci powiedział że zainstalowałeś coś to musiałeś coś zainstalować a jeżeli się te programy wybijały ze sobą to nie jedne dzień to mogło być już wcześniej to na pewno nie PortMap jak on może być aktualizacją do systemu jesteś bardzo śmieszny ....

Ps. Trzeba być idiotą aby chodzić robić formata do serwisu to jest moje zdanie ^_^ ja bym za 50zł sobie życie ył :P

mpcuser.jpg

Opublikowano

To nie umiałeś Formata szczelić a za stawianie serwera się bierzesz :DxD

A jeżeli ktoś kto się uczył na pewno trochę aby dostać takie stanowisko i ci powiedział że zainstalowałeś coś to musiałeś coś zainstalować a jeżeli się te programy wybijały ze sobą to nie jedne dzień to mogło być już wcześniej to na pewno nie PortMap jak on może być aktualizacją do systemu jesteś bardzo śmieszny ....

Ps. Trzeba być idiotą aby chodzić robić formata do serwisu to jest moje zdanie ^_^ ja bym za 50zł sobie życie ył :P

sam robie formaty idioto tylko ze nie mialem plytki z windowsem a sciagnac nie mogel to to olalem i zanioslem do serwisu bo mam nowego kompa i jak cos by poszlo w nim to lipa. A firmaty robie sam.

Opublikowano

sam robie formaty idioto tylko ze nie mialem plytki z windowsem a sciagnac nie mogel to to olalem i zanioslem do serwisu bo mam nowego kompa i jak cos by poszlo w nim to lipa. A firmaty robie sam.

Takie ściemy to nie mi bo można do kolegi iść ;) Jeszcze nawet napisać nie umiesz ehh.... ;/

mpcuser.jpg

Opublikowano

Takie ściemy to nie mi bo można do kolegi iść ;) Jeszcze nawet napisać nie umiesz ehh.... ;/

Mów co chcesz pedałku ale ja wiem swoje. A ta się składa, że kolega ma neta bezprzewodowego i u niego windows by sie ściągał jakieś 2 dni.